Moneypal frågor och svar

Moneypal vanliga frågor och svar

Hur mycket pengar kan jag låna?

Du kan låna mellan 5 000 kr och 30 000 kr

Hur ansöker man om ett lån?

Du kan ansöka om lån hos Moneypal online, klicka på Moneypal för att komma dit. Du kan även skriva ut en ansökan här och skicka in till Moneypal. Moneypal behandlar ansökningarna vardagar mellan 08:00 och 17:00.

Vad krävs för att få låna pengar hos Moneypal?

Moneypal kräver följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Du har en taxerad inkomst
  • Ingen skuld hos kronofogden
  • Ej betalningsanmärkning
  • Folkbokförd i Sverige

Hur snabbt betalar Moneypal ut pengarna?

Moneypal betalar ut pengarna till det av dig angivna konto vardagen efter Moneypal mottagit ditt kompletta avtal. Ett komplett avtal kan även innefatta t.ex. kopia på legitimation m.m. Observera också att i vissa undantagsfall kan din bank påverka så att utbetalningen tar längre tid.

Kan jag låna mer pengar hos Moneypal?

Ja, du kan alltid ansöka om ett nytt lån på ett belopp mellan 5 000 – 30 000 kr. Klicka på Moneypal för att komma till ansökan.

Kostar det något att ansöka om ett lån hos Moneypal

Nej, att ansöka om ett lån hos Moneypal är helt kostnadsfritt.

Vilka kostnader tillkommer när jag lånar pengar hos Moneypal?

Det enda som du betalar är ränta som dessutom är avdragsgill i din deklaration. Inga extra avgifter tillkommer. Vi skickar ut din avi elektroniskt och tar därför inte någon avgift för detta. Om du däremot väljer att få en papperskopia på din avi varje månad tillkommer avgift om 30 kr.

Kan jag välja återbetalningstid själv hos Moneypal?

Alla lån läggs upp som standard på sex år. Utifrån detta får du då ett belopp som är lägst att betala varje månad. Du kan alltid välja att betala mer och på så sätt korta ner återbetalningstiden. Kontakta oss om du vill ändra beloppet som dras varje månad via autogiro.

Kan jag betala in hela mitt lån till Moneypal och kostar det något?

Du kan alltid, när du vill, betala in hela din skuld till Moneypal utan att det kostar dig något extra. Använd samma OCR-Nr som vi angav på din senaste räkning och Moneypals angivna bankgiro.

Jag har fått ett brev om att Moneypal har gjort en kreditupplysning?

Några dagar efter en upplysning är gjord skickas en kopia på den information Moneypal har fått ta del av. Du har alltså fått detta brevet eftersom du ansökt om ett lån hos Moneypal.

När får jag besked om min ansökan är beviljad av Moneypal?

Ansöker du om lån hos Moneypal online så får du besked direkt, annars ger Moneypal besked så fort Moneypal behandlat din ansökan vilket oftast är samma dag som Moneypal mottagit den. Ibland kan Moneypal behöva komplettera uppgifter för att kunna bevilja din ansökan vilket gör att det kan ta någon extra dag innan du får besked.

Jag fick avslag på min låneansökan, varför beviljade Moneypal min låneansökan?

När du ansöker om ett lån så gör Moneypal en bedömning grundat på de uppgifter du lämnat i ansökan och på uppgifter hämtade från kreditupplysningsbyrån. Du måste uppfylla alla de krav vi satt upp för att få låna pengar. T.ex. så krävs följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Du har en taxerad inkomst
  • Ingen skuld hos kronofogden
  • Ej betalningsanmärkning
  • Folkbokförd i Sverige

Vad är medsökande och vem kan vara det?

Medsökande är en person som ställer upp som medlåntagare på ditt lån. Observera att om två eller fler låntagare finns så är de solidariskt ansvariga för återbetalning av lånet, oavsett vem av dem som nyttjat pengarna.

Är räntan avdragsgill på Moneypal lån?

Ja, räntan Moneypal lån är avdragsgill i deklarationen.


Kan jag betala mina räkningar till Moneypal via autogiro?

Ja, Just nu ställer Moneypal krav på autogiro. Om du vill att Moneypal ska dra ett högre belopp varje månad, för att amortera i snabbare takt, kan Moneypal naturligtvis göra det. Kontakta Moneypal så hjälper Moneypal dig. Moneypal drar pengarna varje månad den 27:e eller närmaste bankdag. Viktigt att tänka på är att det finns pengar på ditt angivna konto när Moneypal drar pengarna.

När får jag min räkning av Moneypal?

Moneypal räkning kommer i mitten av månaden och ska vara betald i slutet av månaden. Exakt förfallodatum står på din räkning.

Vad gör jag om jag har ångrat mig kring Moneypal lånet?

Om Moneypal har skickat hem ett avtal till dig som du inte har skickat tillbaka till Moneypal så kan du bara slänga avtalet. Har du däremot redan fått dina pengar utbetalda så kontakta Moneypal så fort som möjligt för information om hur du betalar tillbaka pengarna. Moneypal kommer att debitera dig ränta från utbetalningsdagen. Kontakta oss via telefon eller e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.